Menu Street Churros yang anda perlu tahu !

2:11 AM



Eh siapa di sini suka makan Churros ? I rasa bertuah dapat peluang untuk mengenali setiap menu di Street Churros ni tau before this pun husband and anak-anak I memang gemar betul makan di Street Churros ni, selalunya kami ordered yang chocolate dan cheese. Setiap kali pergi My Town mesti nak beli ni. Anak I enjoy gila makan churros ni sebab Street Churros dia akan serve panas-panas tau kepada pelanggan macam kami tu sebab korang kena tunggu sekejap lah dia masak.

Siapa sangka yang Churros ni sebenarnya makanan kegemaranorang Eropah dan Amerika Latin dimana churros memang akan disediakan pada waktu makan pagi dan dicelup dalam coklat panas atau disediakan ketika menikmati Kopi panas. Eh meremang bila ingatkan hujan di Malaysia buat cuaca jadi sejok, nampaknya nak kena pergi Street Churros ni dapat 1 gigitan pun okay lah !

Street Churros sekarang merupakan kafe terbesar yang menghidangkan hidangan Churros ni. Bermula dari Korea Selatan dimana kebanyakan daripada mereka sangat tergila-gilakan makanan tepi jalanan. Street churros ingin menjadikan kafenya sebagai kafe yang menghidangkan churros secara panas-panas dengan bahan yang segar serta kulinari bak hotel 5 bintang yang disediakan oleh chef yang pro gitu.

Setiap menu yang dihidangkan adalah hasil daripada tangan dan hanya disediakan mengikut tempahan untuk pastikan korang dapat menikmati street churros secara fresh setiap kali korang geget manja Churros ni.

Siapa yang dah makan churros dari street churros ni korang mesti tahu tekstur dia ranggup di luar lembut di dalam ! Resepi ni diambil dari tradisi Spanish dan diberikan perasa mengikut selera tekak rakyat Malaysia, huhu. Kalau korang Churros yang paling laku keras ialah Churros perisa kayu manis ! tapi jangan risau banyak lagi pilihan lain seperti Churros asli, churros yang ada inti, churros panjang-panjang, churros ala-ala kentang goreng, ais krim churros dan juga pelbagai pilihan minuman yang bakal menjadi kegemaran korang tau !
Street Churros yang terbaru adalah di Sogo KL.


Menu Street Churros - Cinnamon, Chocolate & Cheese : RM5.90/each


Filling Churros - Chocolate, Cream Cheese, Korean Strawberry RM7.90/each
Dipping Sauce - Chocolate, Cream Cheese, Blueberry dan Butterscotch - RM1.90/each


Stick Churros ( Boleh pilih 2 perasa 1 cawan ) - Coklat, Cinnamon, Keju - RM9.90


Ice-cream Churros - Swiss Cheese ( plain)- RM7.90 tambah topping seperti Blueberry Cheese, Butterscotch Cheese, Chocolate Cheese RM1. So bila dah tambah topping akan jadi RM8.90 setiap satu ais krim ya !


Churros Fries - Sour Cream, Tomato, Seaweed - RM7.90/cup


Minuman : Fruit Ade - Lemon, Passionfruit, Korean Citron RM7.90/cup


Minuman ( Shake ) O'My Mango, O'My Coconut - RM9.90/cup


Minuman Kopi seperti Café Latte panas RM7.90 ada ais RM8.90

Caramel Macchiato, Spanish Latte Hot panas RM8.90 kalau ada ais RM9.90 setiap satu.


Manakala minuman tanpa kopi pula seperti the hijau, coklat, teh susu yang panas RM7.90 kalau yang ada ais RM 8.90. Thank so much Street Churros for the opp !

I love all your menus, and will go makan to enjoy the crispiness churros sementara tengah musim hujan ni.

So dekat bawah ni gambar yang sempat aku ambil untuk menu Street Churros yang korang perlu tahu! Yang ni dekat Sogo KL tau, nanti aku kongsikan Kupon 20% bagi yang berminat tamat sebelum 20 februari 2018, sila PM kalau nak tau !


Bagi korang yang nak menikmati sendiri keranggupan Churros I rekomen sangat you all singgah Street Churros, tak lama lagi akan ada di cawangan lokasi baru, tapi sekarang Street Churros berada di :

SOGO KL

LG-L4, Kompleks Sogo,190 Jalan Tunku Abdul Rahman, City Centre 50100 Kuala Lumpur
Tel : 03-22028898





IOI City Mall

LG-66A Lower Ground Floor,
IOI City Mall, IOI Resort City,
Lebuhraya Lembah Klang Selatan 62500
Putrajaya Selangor.
Tel : 03-89592110



One Utama Mall

Lot LG319A, Lower Ground Floor,
1 Utama Shopping Centre
1, Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama City Centre
Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
Tel : 03-76810710



Sky Avenue


Lot No T2-12, Level T2,
Sky Avenue, Genting Highlands Resorts,
69000 Genting Highlands,
Pahang Darul Makmur
Tel : 03-61013110



Berjaya Times Square

Lot LG-36, Lower Ground Floor,
Berjaya Times Square,
No 1, Jalan Imbi,
55100 Kuala Lumpur
Tel : 03-21106210



MyTOWN Shopping Centre

Lot no, B1-046,
Basement 1,MyTOWN Shopping Centre,
No. 6,Jalan Cochrane, Seksyen 90,
55100 Kuala Lumpur
Tel : 03-92011099



Empire Shopping Gallery

Lot No. LK02A, Lower Ground Floor, Jalan SS 16/1,Ss 16,
Empire Shopping Gallery,
47500 Subang Jaya Selangor
Tel : 03-56121055


Untuk maklumat lanjut, sila layari :

Website :http://streetchurros.com.my
Facebook :https://www.facebook.com/StreetChurrosMY/
Instagram : https://www.instagram.com/streetchurrosmy/


You Might Also Like

0 comments

🌸Google+ Followers🌸

🌸Blog Followers🌸